Romania are numai 19 milioane de locuitori!

E oficial! Potrivit rezultatelor provizorii ale Recensamantului Populatiei si Locuintelor (RPL) din 2011, publicate azi, populatia stabila a Romaniei la 20 octombrie 2011 era de numai :

19.042.936↓↓↓

in scadere cu 2.300.000 fata de (supra)estimarile Institutului National de Statistica (INS) din luna noiembrie 2011. Nu 500.000, nu 1 milion, nu 1,5 milioane, ci peste 2 milioane de romani n-au iesit la catastif! Ce credibilitate mai poate avea pe viitor orice raport sau analiza care vine din partea INS, daca aceasta institutie nu e in stare sa faca o estimare cat de cat corecta a numarului de romani care mai traiesc in tara asta? La ce sa ne asteptam de la noul recensamant de peste 10 ani? Ca de la atata emigrare, vom ajunge cu populatia la nivelul Ungariei, dar n-am stiut-o, nu ne-a pasat, ne-a durut la basca?

Pai realitatea bate si cele mai pesimiste scenarii ale academicianului Ghețău, care ne vedea la 19 milioane abia in 2035! Am ajuns sa fim la fel de multi ca in 1966! Domnilor politicieni, stiti ce inseamna asta? Ca numai in ultimul deceniu, de cand o tot frecati fara rost ba la putere, ba in opozitie si pana astazi, romanii au fugit din tara, de voi, ca de ciuma, intr-un ritm alarmant, ametitor, halucinant de-a dreptul, de:

1 roman la fiecare 2 ½ minute, zi si noapte, timp de 10 ani!

Altfel spus,

un roman fugit la unul nascut!

Iata cadenta destramarii noastre ca natie, risipa noastra cea de toate zilele! Exodul acesta masiv este dovada irefutabila  a cat de prost ati guvernat Romania si i-ati compromis viitorul!

Asteptam cu mare interes ca seful INS, domnul Voineagu, sa ne explice si noua, plebeilor care am mai ramas in tara asta, prin ce cotloane ale Europei si restului lumii s-au vârât fara stirea statului cei peste 2 milioane de romani lipsa si mai ales sa-si dea demisia pentru incompetenta! Pai cum se poate sa conduci un institut independent din punct de vedere profesional, care mai e pe deasupra si autoritatea suprema in materie de culegere a datelor in Romania si sa apari in fata contribuabililor cu un raport din care lipseste peste noapte 10% din populatie? Cum se poate ca INS sa ne abureasca ani de-a randul ca avem o pierdere neta prin migratie externa de 1 rezident la numai vreo 4-5 ore cand de fapt situatia (catastrofala!) e cu totul alta, de 1 rezident la mai putin de 3 minute?

Realitatea crunta si cruda este ca, de 10 ani incoace, nu numai ca murim mai repede decat ne nastem, dar si fugim pe capete din Romania iar guvernantii nu numai ca nu au habar de amploarea fenomenului, dar nici nu le pasa! Gura spurcata a mai avut si Dionisie Martian asta: Statistica este singurul tărâm sigur pe care un guvern prevăzător trebuie să-şi întemeieze raţiunea reformelor sale.

Care statistica? Care guvern prevazator! Care reforme?

DEMISIA!

Un ceas demografic cu populatia Romaniei la zi gasiti AICI.

Acest articol a fost publicat în Minciuni sfruntate, Nația și populația, Sub vremi și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Romania are numai 19 milioane de locuitori!

  1. Este absolut macabru. Politica de forțare a ieșirii din sistem este poreclită reformă și modernizare de actualii stăpânitori.

  2. Tanasă Diana zice:

    Nu a spus nimeni că nu putem face o schimbare. Trebuie să o vrem cu toții. De fapt trebuie în primul rând să stim ce vrem. De aici, de la o „trezire” națională, putem să dam culoare țărișoarei noastre dragi. Poate că am atins, din unele puncte de vedere, apogeul tristeții, dar este speranță atâta timp cât sunt unele suflete printre noi care văd mai încolo de ce este azi. Fie mai puțini în statistici, aceiași români rămași în adâncul sufletelor noastre suntem…sper.

  3. kind zice:

    Pierzi din vedere un lucru. Basescu a declarat ca in 2050 el vede Romania pe undeva pe la 16mil de oameni. In realitate cred ca mai ramanem 10mil in 2050.

  4. Cutremuratoare situatie. Nu vreau sa mai zic cum a procedat Nea Nicu, ca nu vad o alta solutie! Decat primirea imigrantilor din China sau Vietnam. Asta, oricum „produc” dar si muncesc!

  5. harlau625 zice:

    Va dau dreptate! Am fiica de 12 ani in SUA, iar fiul se mai gandeste daca mai sta in tara!

  6. Bibliotecaru zice:

    România avea prin 1989 raportaţi mai mult de 23 de milioane de locuitori. Sau de atunci au plecat din România 4 milioane de locuitori (ceea ce nu este tocmai improbabil) sau în cei 22 de ani a avut loc un genocid (ceea ce nu este tocmai improbabil) sau cele 19 milioane de locuitori reprezintă un recensământ de la 80% din locuinţe (ceea ce este chiar probabil).

  7. Lorelei zice:

    Am 23 de ani si sint plecata de 1 an si jumatate din tara. Nu ma intorc pentru nimic in lume, din varii motive. M-as intoarce in momentul in care as vedea ca salariile tinerilor debutanti in orice domeniu le-ar permite macar luxul de a plati o chirie pentru a nu mai sta in continuare cu parintii in acelasi apartament. In momentul in care as vedea autostrazi care sa lege orasele importante din tara si aeroporturi internationale frecventabile in marile orase din tara. M-as intoarce daca s-ar debloca posturile dosite cu grija in invatamantul universitar si daca selectia candidatilor s-ar face in mod transparent. M-as intoarce daca as vedea ca justitia isi face treaba si ca marii hoti-politicieni n-ar mai primi pedepse cu executare. M-as intoarce daca coruptia ar fi mai mica si daca spaga ar disparea.
    Cu putin noroc, generatiile care acum au plecat se vor intoarce cu o alta mentalitate, una occidentala. Sau poate nu se vor intoarce deloc si atunci destinul tarii va fi unul mai sumbru. Evident, politicienii de toate culorile sint principalii responsabili!

  8. dumitriu dan zice:

    muntii nostri aur poarta noi cersim din poarta in poarta.probabil ca ar trebui sa vina la putere mo narhia ca eu nu vad la ora actuala nici un partid care sa fie interesat de progresul romaniei si al romanilor

  9. eufrosin zice:

    @ Lorelei: sa stii, exista si alte motive pentru repatriere, decat salariul initial, calitatea soselelor si calitatea serviciilor:

    România, comoara regăsită

    Gandeste-te bine daca ceea ce ai dat,. nu are un pret imposibil de platit.

  10. Cu tot respectul, desi eu insami blamez modul de lucru al tovarasilor de la statistica, pentru respectarea riguroasa a regulilor, diferenta este de „numai” 1.099.530 locuitori, respectiv intre populatia inregistrata in statisticile curente la data de 1 iulie 2011 si populatia intregistrata la RPL2011. Ambii indicatori mentionati anterior contin elementele „populatia stabila”, „persoane plecate pe perioada indelungata” si „persoane temporar prezente”.
    Ideea generala e ca trebuie facute comparatii (diferente) intre indicatori de acelasi rang.
    Asta nu face mai putin grava situatia si mai onorabil pe directorul institutiei.
    Multumesc.

  11. ilatixanuw zice:

    În Finlanda sînt 3 milioane. Dar abia în ultimii ani au început să abiă d–ăștia ca voi. Vai de Finlandezi că voi ați terminat cu România.

  12. iani zice:

    nu conteaza numarul !!!! conteaza calitatea lor !!!! asa ca ar trebui sa discutam despre calitatea celor de pe aici….

De te frige la degete