Marea Urecheala

Nu mai departe de joi incheiam previziunile noastre pentru 2012 exprimandu-ne indoiala in ce priveste perspectiva vreunei minuni, nadajduind insa ca macar fapta buna sa prevaleze lamentarii:

Mai cu spor ar fi, de exemplu, sa (ne) urechim cu folos guvernul, presedintele, parlamentul, aproapele, pe noi insine… cine stie, poate se misca ceva in bine in Romania asta a pumnului de bune si sacului de rele.

Ei bine, urecheala a inceput! Cu ei.

Popor vegetal prin excelenta, lemn ud, putred si ignifug de la sine, am avut nevoie, inca o data, de-o scanteie alogena ca sa ne desteptam. In ’89 a fost Tokes, acum e Arafat… Si daca tot ne-am aprins, sa ardem cu folos, ca sa n-ajungem precum regretatul Octavian Paler, care se intreba deznadajduit si mahnit in anul mortii daca nu cumva ne-am prefacut, dintr-un popor, o biata populatie, buna numai de consemnat in statistici sumbre!

Cat despre ce fel de revolutie ar trebui sa facem, adicatelea marea urecheala cu noi insine, cititi aici si aici.

Acest articol a fost publicat în Sub vremi și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Marea Urecheala

  1. Baconschi este cel care propunea un memorial al victimelor comunismului în București. Tot el poate scrie în halul ăsta pe blogul său, într-o limbă de lemn înspăimântătoare. Cum ar fi: „Știu însă că un lucru devine din ce în ce mai clar pentru toți românii de bine. A început încleștarea pe viață și pe moarte între forțele trecutului și proiectul unei noi Românii. ”

    Se inspiră din clasici:
    1. Sînt momente dramatice pentru Ţara Noastră. Avem de-a face cu o încercare de rebeliune de tip legionar. Este nevoie de unirea întregului popor pentru a da riposta necesară (Ion Iliescu – 13 iunie 1990)
    2. Aşa cum aţi văzut, de astă dată avem de-a face cu elemente de-a dreptul fasciste. Grupuri organizate de elemente incitate, multe dintre ele drogate. (Ion Iliescu – 15 iunie 1990)
    3. Cu ajutorul dumneavoastră au fost descoperite în subsolul clădirii PNȚ-ului: depozit de sticle incendiare, de droguri, de seringi cu care au injectat droguri unora din cei care stăteau în Piața Universității și armament (Ion Iliescu – 15 iunie 1990)

    Lăsați-mă să gândesc în locul vostru!

  2. Cata. O. zice:

    Ce pretentii sa avem de la bolsevicul de Iliescu? KGB-ist inrait si scolit la Moscova? cel in timpul caruia tara a fost vanduta intre nomenclaturistii pana in 89 si care trebuiau executati odata cu Ceausescu si nu iertati, care s-au imbogatit si azi ne conduc sub denumirea de Senat si Parlament, PSD , PNL, USL, PC , PDL etc.

  3. piticugras zice:

    mi se pare jenant ca dai link la hotnews tocmai in zilele astea…

De te frige la degete