Populatia Romaniei la 1 ianuarie 2012: sub 19 milioane!!!

Nu credem ca se mai indoieste cineva de declinul demografic inexorabil al Romaniei. Ceea ce arata insa rezultatele provizorii ale recensamantului din octombrie 2011 este ca acest fenomen a luat forme perceptibile, care sa poata fi pricepute si de mintea de doua parale a politicianului romanesc. A iesit la iveala adevarata dimensiune a migratiei externe: peste 2 milioane de romani n-au fost de gasit! De ce? Pentru ca au fugit de acasa! Realitatea cruda a ultimilor 10 ani, ignorata sau ascunsa voit sub pres de cei de la Institutul National de Statistica (INS), este ca, la fiecare 2-3 minute, un roman (din tagma acelora care mai stiu sa scrie si sa citeasca) a ales sa paraseasca definitiv Romania, imbatat de mirajul frecarii coatelor pe alte meleaguri, in speranta unui trai decent, dar mai ales de teama saraciei lucii pe care si-ar fi facut-o cu mana lui, daca ramanea acasa.

Acest tablou sumbru nu poate fi complet fara mentionarea unui alt fenomen, cu care se confrunta cei ramasi acasa si ale carui consecinte teribile le vom simti din plin cand copiii de azi vor intra in campul muncii: sporul natural negativ, cu alte cuvinte, faptul ca in Romania mor mai multi oameni decat se nasc, si asta nu de ieri, de azi, ci de 20 de ani incoace!

Cireasa de pe tort vine tot de la INS, care tocmai a dat publicitatii ultimele date in ce priveste populatia si fenomenele demografice pe luna decembrie 2011. Concluzia e amara si fireasca: populatia Romaniei a scazut sub pragul de 19 milioane! Adevarata masura a dramei demografice pe care o traieste acest neam este insa un alt fapt, putin cunoscut, despre care INS prefera sa nu sufle o vorba: acela ca in 2011 s-au nascut cei mai putini copii de cand exista Romania ca stat modern!

Populatia Romaniei la 1 ianuarie 2012 este estimata la:

18.994.935↓

in scadere cu 25055* fata de 01.12.2011. E ca si cum ar fi disparut de pe fata pamantului, in numai o luna, un oras de marimea Husilor (Vaslui). Ceasul demografic si-a iutit cu 6 secunde ritmul halucinant din noiembrie, astfel ca in decembrie am ajuns sa ne imputinam intr-un ritm de 34 romani/ora sau de:

1 roman la fiecare 1 minut 47 secunde

Sporul negativ se explica prin:

1 nastere la fiecare 2 minute 49 secunde

1 deces la fiecare 1 minut 56 secunde

si o pierdere neta prin migratie externa de:

1 roman la fiecare 2 minute 30 secunde

Iata metoda ideala de risipire a unei natii!

*Reprezinta sporul demografic total (sporul natural+soldul migratiei externe). Un ceas demografic cu populatia Romaniei la zi gasiti AICI.

Acest articol a fost publicat în Nația și populația, Sub vremi și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

De te frige la degete