Destul cu votul in alb! Vrem vot negru!

De ce, domnule, i se zice vot alb?  Nu-i vot de protest? Nu-i impotriva tuturor? Culoarea nu reflecta nemultumirea, frustrarea, dezamagirea cetateanului. In plus mai e problema de sanse egale in actul de votare. Asa cum cetateanului flamand, indestulat electoral cu aerul usurel al vorbariei goale i se ofera un instrument propice (stampila de vot) pentru a vota cantidatul preferat, tot asa si celui care vrea sa voteze alb, contra tuturor, ar trebui sa i se ofere aceleasi sanse, ori unui asemenea cetatean i se ofera solutia votarii in alb, prin nefolosirea stampilei! Mai mult, actul sau de protest nici nu e luat in seama, ca in alte democratii, iar buletinul de vot nestampilat se preface instantaneu in ispita pentru frauda!

Nici unul dintre cei de pe lista

Daca tot ni se da stampila si n-o putem folosi, pentru ca inca nu exista casuta corespunzatoare pe buletinul de vot (Nici unul dintre cei de pe lista), macar sa ni se dea paleativ, ca la bolnavii incurabili, un mini-trafalet cu tus, cu care sa innegrim, sa cernem, sa smolim buletinul in intregime! 

Consecintele unui asemenea demers nu pot fi decat benefice pentru mirabolanta democratie romaneasca:

  • s-ar evita restampilarea ulterioara a votului alb in interesul unuia sau altuia
  • prezenta la vot nu ar mai scadea sub 50% in veci
  • actul de votare va deveni cea mai populara forma de protest
  • cetateanul nemultumit ar avea in sfarsit posibilitatea sa se racoreasca la propriu, innegrind nu numai buletinul dar si cabina de vot
  • procentul de trafalet-voturi ar depasi lejer pe cele ale PP- 😀 😀 si ale ARD-ului la un loc

Multi, prea multi vor vota duminica cu USL. Eufemistic spus, e ca și cînd ai pleca la drum lung cu o mașină la care ai uitat să strîngi bine șuruburile de la roți. Pentru ceilalti, indecisii, nemultumitii, frustratii, dezamagitii, decat sa votati in alb, mai bine stati acasa! Pentru voi exista pravalii deschise, negustori de vopseluri si zugravi de la care sa furati meserie!

Sa votati bine!

Acest articol a fost publicat în Hazuri, nazuri, chicoteli, Sub vremi și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Destul cu votul in alb! Vrem vot negru!

  1. Deceneu zice:

    – Daca voturile de protest ar avea efect locuri libere in parlament, s-ar reduce numarul de parlamentari fara sa se mai schimbe norma de reprezentare.
    – Partidele nu ar mai face campanie negativa adversarilor, ar face campanie pentru votul pozitiv. Ar fi o campanie cu fata spre viitor. Ne-ar spune ce vor sa faca, si nu ce erori au facut adversarii.

De te frige la degete

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s