Populatia Romaniei la 1 iulie 2012

Potrivit ultimelor date publicate ieri de Institutul National de Statistica, populatia stabila* a Romaniei la 1 iulie 2012 este estimata la:

18.849.165↓

in scadere cu 21.264** fata de 1 iunie 2012. E ca si cum ar fi disparut de pe fata pamantului, in numai o luna, un oras de marimea Zarnestiului (Brasov). Ceasul demografic si-a accelerat cu 6 secunde ritmul halucinant din mai, astfel ca in luna iunie am ajuns sa ne imputinam intr-un ritm de 30 romani/ora sau de:

1 roman la fiecare 2 minut 2 secunde

Sporul negativ se explica prin:

1 nastere la fiecare 2 minute 43 secunde

1 deces la fiecare 2 minut 10 secunde

si o pierdere neta prin migratie externa de:

1 roman la fiecare 2 minute 30 secunde

De la vladica la opinca, traim cu indolenta al 20-lea an consecutiv de declin demografic sever si ireversibil… Altfel spus, ne vedem nepasatori de propria destramare ca natie.

*Populatia stabila este formata din cetatenii care au o resedinta si sunt prezenti sau au declarat ca vor fi prezenti 12 luni consecutive pe teritoriul Romaniei. In populatia stabila nu intra: a) cetatenii romani, straini sau fara cetatenie cu domiciliul in Romania plecati in strainatate pe o perioada de cel putin 12 luni; b) cetatenii straini sau fara cetatenie veniti in Romania pentru o perioada mai mica de 12 luni.

**Reprezinta sporul demografic total (sporul natural+soldul migratiei externe). Un ceas demografic cu populatia Romaniei la zi gasiti AICI.

Acest articol a fost publicat în Nația și populația, Sub vremi și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

De te frige la degete

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s