Populatia Romaniei la 1 iunie 2012

Potrivit ultimelor date publicate azi de Institutul National de Statistica, populatia stabila* a Romaniei la 1 iunie 2012 este estimata la:

18.870.429↓

in scadere cu 20.896* fata de 1 mai 2012. E ca si cum ar fi disparut de pe fata pamantului, in numai o luna, un oras de marimea Moinestiului (Bacau). Ceasul demografic si-a incetinit cu 26 secunde ritmul halucinant din aprilie, astfel ca in luna mai am ajuns sa ne imputinam intr-un ritm de 28 romani/ora sau de:

1 roman la fiecare 2 minut 8 secunde

Sporul negativ se explica prin:

1 nastere la fiecare 2 minute 35 secunde

1 deces la fiecare 2 minut 11 secunde

si o pierdere neta prin migratie externa de:

1 roman la fiecare 2 minute 30 secunde

In al 20-lea an de declin demografic sever si ireversibil, luna mai n-a fost decat a 5-a luna consecutiva in care am ramas la fel de parsivi in incapatanarea noastra maladiva de a muri mai repede decat ne nastem, de a fugi de-acasa, cat mai suntem in putere, in speranta unei paini mai albe pe meleaguri straine, intr-un cuvant, de a ne risipi inexorabil ca natie.

*Populatia stabila este formata din cetatenii care au o resedinta si sunt prezenti sau au declarat ca vor fi prezenti 12 luni consecutive pe teritoriul Romaniei. In populatia stabila nu intra: a) cetatenii romani, straini sau fara cetatenie cu domiciliul in Romania plecati in strainatate pe o perioada de cel putin 12 luni; b) cetatenii straini sau fara cetatenie veniti in Romania pentru o perioada mai mica de 12 luni.

**Reprezinta sporul demografic total (sporul natural+soldul migratiei externe). Un ceas demografic cu populatia Romaniei la zi gasiti AICI.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Nația și populația, Sub vremi și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

De te frige la degete

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s