Populatia Romaniei la 1 mai 2012

Potrivit ultimelor date publicate azi de Institutul National de Statistica, populatia stabila* a Romaniei la 1 mai 2012 este estimata la:

18.891.325↓

in scadere cu 25.410** fata de 1 aprilie 2012. E ca si cum ar fi disparut de pe fata pamantului, in numai o luna, un oras de marimea Falticeniului (Suceava). Ceasul demografic si-a incetinit cu 4 secunde amarate ritmul halucinant din martie, astfel ca in aprilie am ajuns sa ne imputinam intr-un ritm de 35 romani/ora sau de:

1 roman la fiecare 1 minut 42 secunde

Sporul negativ se explica prin:

1 nastere la fiecare 3 minute 6 secunde

1 deces la fiecare 1 minut 49 secunde

si o pierdere neta prin migratie externa de:

1 roman la fiecare 2 minute 30 secunde

In al 20-lea an de declin demografic sever si ireversibil, aprilie n-a fost decat a patra luna consecutiva in care am ramas la fel de parsivi in incapatanarea noastra maladiva de a muri mai repede decat ne nastem, de a fugi de-acasa, cat mai suntem in putere (si cat se mai poate), in speranta unei paini mai albe pe meleaguri straine, intr-un cuvant, de a ne risipi inexorabil ca natie.

*Populatia stabila este formata din cetatenii care au o resedinta si sunt prezenti sau au declarat ca vor fi prezenti 12 luni consecutive pe teritoriul Romaniei. In populatia stabila nu intra: a) cetatenii romani, straini sau fara cetatenie cu domiciliul in Romania plecati in strainatate pe o perioada de cel putin 12 luni; b) cetatenii straini sau fara cetatenie veniti in Romania pentru o perioada mai mica de 12 luni.

**Reprezinta sporul demografic total (sporul natural+soldul migratiei externe). Un ceas demografic cu populatia Romaniei la zi gasiti AICI.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Nația și populația, Sub vremi și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Populatia Romaniei la 1 mai 2012

  1. imi puteti spune care este populatia romaniei? va rog!

De te frige la degete

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s