Populatia Romaniei la 1 februarie 2012

Potrivit ultimelor date publicate azi de Institutul National de Statistica, populatia Romaniei la 1 februarie 2012 este estimata la:

18.970.390↓

in scadere cu 24545* fata de 01.01.2012. E ca si cum ar fi disparut de pe fata pamantului, in numai o luna, un oras de marimea Falticeniului (Suceava). Ceasul demografic si-a incetinit cu numai 2 secunde ritmul halucinant din decembrie, astfel ca in ianuarie am ajuns sa ne imputinam intr-un ritm de 33 romani/ora sau de:

1 roman la fiecare 1 minut 49 secunde

Sporul negativ se explica prin:

1 nastere la fiecare 2 minute 46 secunde

1 deces la fiecare 1 minut 57 secunde

si o pierdere neta prin migratie externa de:

1 roman la fiecare 2 minute 30 secunde

De 20 de ani incoace, fara sa cunoastem razboi, foamete sau catastrofe naturale de proportii, ne sinucidem lent prin folosirea celei mai eficiente metode de anihilare a unei natii: din ce in ce mai putine nasteri de la an la an, sustinute de un exod masiv si ireversibil al tinerilor! Nici cel mai crud dusman n-ar fi putut ticlui un plan mai potrivit de nimicire. Adevarul e ca cel mai mare vrăjmaș al nostru suntem noi insine!

*Reprezinta sporul demografic total (sporul natural+soldul migratiei externe). Un ceas demografic cu populatia Romaniei la zi gasiti AICI.

Acest articol a fost publicat în Nația și populația, Sub vremi și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

De te frige la degete

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s