Gara centrala

Gara centrala din Rio de Janeiro e batuta zilnic de 300.000 de oameni, din care 10.000 sunt complet analfabeti. Pentru ei exista Dora (Fernanda Montenegro), personaj cinic si oportunist, fosta profesoara, care scrie scrisori contra cost, ba, pentru un ban in plus, promite ca le si expediaza. Dupa ce la sfarsitul zilei isi imparte castigul cu interlopul de la care a inchiriat spatiul si masuta pentru scris, Dora se duce acasa, unde, impreuna cu prietena ei de-o viata, Irene, hotarasc soarta ultima a scrisorilor: cutia postala, cosul de gunoi sau sertarul (un fel de purgatoriu pentru scrisorile ale caror soarta ramane nedecisa). Ironie a sortii, viata ii scoate in cale un pusti cu dor de tatal pe care nu l-a vazut niciodata si cu al carui destin Dora are ocazia sa se joace precum cu scrisorile…

Unul din cele mai bune 10 road-movies facute vreodata. Probabil cel mai bun film brazilian din toate timpurile (daca excludem Orasului zeilor al lui Meirelles). Cel mai bun film al lui Walter Salles. A luat Globul de Aur pentru cel mai bun film strain si inca vreo alte 30 de premii.

||| Central do Brasil (1998) | 113 minute | Nota IMDb: 8 |||

>

Alte filme de colectie mai gasiti AICI.

Acest articol a fost publicat în Giuvaericale și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Gara centrala

  1. cristian zice:

    Un film exceptional. Felicitari pentru (succinta) cronica, e printre putinele referinte din Romania despre o mica bijuterie cinematografica.

  2. CARMEN zice:

    multumesc, am notat pentru saptamâna ce va începe 🙂

  3. Zina zice:

    O idee originală. S-au jucat de-a ursitoarele… Dacă interpretarea este pe măsura ideii, merită să fie văzut.

De te frige la degete

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s