Populatia Romaniei la 1 noiembrie 2011

Potrivit ultimelor date publicate de Institutul National de Statistica (INS), populatia Romaniei la 01.11.2011 era supraestimata la:

21.369.154↓

in scadere cu 4410* fata de 01.10.2011. E ca si cum ar fi disparut de pe fata pamantului, in numai o luna, un oras de marimea Baii de Aries (Alba). Ceasul demografic si-a schimbat abrupt sensul optimist din august-septembrie, astfel ca in octombrie am ajuns din nou pe spor negativ, imputinandu-ne cu o graba de 6 romani/ora sau mai exact cu::

1 roman la fiecare 10 minute 7 secunde

Principala explicatie a fenomenului este ca, dupa naivele sperante de revigorare demografica din lunile de vara, ne-am apucat iar de vechile metehne, redevenind poporul care se incapataneaza, cu o perseverenta maladiva, sa moara mai iute decat se naste:

1 nastere la fiecare 2 minute 43 secunde

1 deces la fiecare 2 minute 9 secunde

si o pierdere neta prin migratie externa de:

1 rezident la fiecare 4 ore 48 minute

Sporul demografic natural si-a reluat, asadar, evolutia negativa. Vesti bune de la INS nu vom mai avea pana cel mai probabil in august 2012. Pana atunci o sa auzim vorbindu-se numai de declin demografic. Cu alte cuvinte, avem inainte 10 luni in care, imperceptibil dar inexorabil, ne vom risipi ca natie!

*Reprezinta sporul demografic total (sporul natural+soldul migratiei externe).Un ceas demografic cu populatia Romaniei la zi gasiti AICI.

Acest articol a fost publicat în Nația și populația, Sub vremi și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

De te frige la degete

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s