De-ar fi vara tot anul

Potrivit ultimelor date publicate de Institutul National de Statistica, populatia Romaniei la 01.07.2011 era estimata la:

21.374.219↓

 in scadere cu 3159* fata de 01.06.2011. E ca si cum ar fi disparut de pe fata pamantului, in numai o luna, un oras de marimea Dragomirestiului (Maramures). Ceasul demografic si-a domolit cu aproape 6 minute ritmul expeditiv din mai (asa e vara la romani), astfel ca in iunie ne-am imputinat cu 4 romani/ora sau mai exact cu:

1 roman la fiecare 13 minute  41 secunde

Explicatia fenomenului e la mintea cocosului: suntem un popor care se straduieste, cu o indaratnicie maladiva, sa moara mai iute decat se naste!

1 deces la fiecare 2 minute 17 secunde

1 nastere la fiecare 2 minute 44 secunde

si o pierdere neta prin migratie externa de:

1 rezident la fiecare 4 ore 48 minute

Sporul demografic isi continua evolutia negativa pentru a 21-a luna consecutiva! Cu alte cuvinte, imperceptibil dar inexorabil, ne risipim ca natie.

Traditional, urmeaza 3 luni de spor natural pozitiv, daca ar fi sa ne luam dupa statisticile de pana in 2009. Ramane de vazut daca sporul negativ inregistrat vara trecuta a fost o anomalie nefericita ori reprezinta noul trend al fenomenului demografic romanesc.

*Reprezinta sporul demografic total (sporul natural+soldul migratiei externe). Un ceas demografic cu populatia Romaniei la zi gasiti AICI.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Nația și populația, Sub vremi și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

De te frige la degete

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s