Despre copii, numai de…rau

Acum aproape o saptamana Institutul National de Statistica (INS) dadea publicitatii ultimele statistici in privinta populatiei si fenomenelor demografice : 13844 nasteri, 21254 decese (din care 149 la copii sub 1 an), 4609 casatorii si 3569 divorturi in aprilie 2011.

Cifre seci, statistica rece,  dezamagitoare insa, deprimanta chiar, pentru cine sta sa le priceapa intelesul, pentru cine mai are vreme sa stea stramb si sa judece drept ce drama traieste natia asta zilnic. Desi atat mass-media cat si o parte a  blogosferei (non-corifeice) s-au preocupat de subiect, citand la greu estimarile facute de EUROSTAT in privinta romanilor care vor mai popula spatiul carpato-danubiano-pontic peste jumatate de secol, putini au comentat cifrele publicate de INS si nimeni nu a sesizat miezul problemei, esenta tragediei demografice. Ar fi fost stirea bomba de pe prima pagina in mai toate ziarele de saptamana trecuta. Iat-o:

De cand exista Romania moderna NU s-au nascut atat de putini copii intr-o luna ca in aprilie 2011!

Din datele lunare publicate de INS in ultimii 5 ani, reiese ca precedentele 3 recorduri au fost in februarie 2011 (14917), decembrie 2007 (15065) si aprilie 2007 (15249).

Rugam INS pe aceasta cale sa ne acuze de dezinformare. Vom retracta fraza de mai sus sau vom face fara ranchiuna corecturile de rigoare. Facem apel la domnul Voineagu:

 Contraziceti-ne, domnule, ca nici in lunile amare ale anilor de razboi nu s-au nascut atat de putini copii ca in aprilie a.c.!

Asta e. Traim vremuri de „pace” in care trecem ca orbetii prin viata…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Nația și populația, Sub vremi și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

De te frige la degete

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s